Wol

Wol
Wol is de geschoren vacht van hoofdzakelijk schapen, en in mindere mate van geiten, Zuid- Amerikaanse kameelachtigen en konijnen. Ondanks deze gestage opkomst van aardolievezels is wol nog altijd een belangrijke grondstof voor het maken van kleding, tapijten, vloerbedekking en vilt. Vooral in Australië, Nieuw-Zeeland en China is een omvangrijke schapenhouderij en industriële verwerking. Deze landen doen oook onderzoek naar manieren om wolvezels te verbeteren. Daarbij kijken onderzoekers ook naar het verbeteren van wol door de genetische eigenschappen van schapen aan te passen.
U heeft geen toegang tot deze editie. U dient in te loggen om deze editie online te lezen.

De feed werd niet gevonden.

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

 

Losse nummers zijn vanaf

€ 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift.

 

 

 

 

 


 

Abonneren >>

 

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.