Vleesvervangers

Vleesvervangers
We kunnen de soja en het graan dat nu aan koeien en varkens wordt gevoerd ook zelf opeten. Goed voor het milieu, want veeteelt belast het milieu veel meer dan landbouw. En goed voor onszelf, want soja is gezond. Door de groeiende wereldbevolking zou het eten van vleesvervangers zelfs bittere noodzaak kunnen worden. Volgens sommige voedseldeskundigen is het namelijk onmogelijk om in 2050 alle negen miljard mensen op aarde van vlees te voorzien. Zoveel land en water is eenvoudigweg niet beschikbaar.

Voorlopig worden de meeste vleesvervangers gegeten door

principiële vegetariërs die dieren een warm hart toedragen.

Maar de parttime-vegetariërs blijken sterk in opkomst en

zijn inmiddels ontdekt door de voedingsindustrie. Deze

vleesminderaars willen een gezonde, lekkere vleesvervanger

met een ‘bite’.

 

In deze Chemische Feitelijkheid

• De Context: Waarom zou je vleesvervangers eten? Wat is

er nodig voor de productie van een stukje vlees?

• De Basis: Wat zit er in vlees? Hoeveel eiwit heb je nodig?

• De Diepte: Hoe geef je een vleesvervanger ‘bite’? Kom je

als vegetariër ijzer en vitamine B12 tekort?

U heeft geen toegang tot deze editie. U dient in te loggen om deze editie online te lezen.

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

 

Losse nummers zijn vanaf

€ 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift.

 

 

 

 

 


 

Abonneren >>

 

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.