Veroudering

Veroudering
Ouder worden gaat vanzelf, maar veroudering is een biologisch gecompliceerd proces. Onze genen zijn goed in schade opruimen, maar niet perfect, zodat die ophoopt. Cellen zijn zo geprogrammeerd dat ze afsterven als ze kapot zijn en stamcellen vernieuwen vervolgens het weefsel. Verder is een goed metabolisme van cruciaal belang. Daaronder vallen de hormoonhuishouding, de eiwithuishouding en de energiehuishouding van mitochondri├źn. Er blijkt daarin een enzymcomplex centraal te staan dat onder meer faam verwierf als doelwit van resveratrol en rapamycine. Er vindt veel onderzoek plaats om al die processen te begrijpen, zodat we meer invloed kunnen uitoefenen op gezond ouder worden.
U heeft geen toegang tot deze editie. U dient in te loggen om deze editie online te lezen.

De feed werd niet gevonden.

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

 

Losse nummers zijn vanaf

€ 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift.

 

 

 

 

 


 

Abonneren >>

 

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.