Stress

Stress
Bij een actief leven hoort een zekere mate van spanning. Te veel spanning voelt onprettig en kan op den duur leiden tot gezondheidsklachten. Iedereen kent het gevoel van ‘stress’ en velen doen moeite om het te bestrijden. Maar wat maakt dat je stress ervaart? Hoe steekt de stressrespons biochemisch in elkaar? Waar komt de adrenaline die door je lijf giert eigenlijk vandaan? Wat doet het en hoe? En waarom? Waar blijft het als het is uitgewerkt? Hoe kan het dat als adrenaline maar zo kort actief blijft, stress toch zo lang kan duren dat je er ziek van kunt worden? En waarom blijft het met die stresshormonen in je lijf, alles wat daar al over bekend is en wat er steeds gemakkelijker aan is te meten, toch zo moeilijk om de mate van iemands stress objectief te bepalen? De chemie van Stress geeft zicht op de complexe achtergrond van een vertrouwd concept.
U heeft geen toegang tot deze editie. U dient in te loggen om deze editie online te lezen.

De feed werd niet gevonden.

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

 

Losse nummers zijn vanaf

€ 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift.

 

 

 

 

 


 

Abonneren >>

 

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.