Extremofielen

Extremofielen
Intrigerende overlevers met potentie

Op plekken waar mensen en vrijwel al het andere leven nooit zouden overleven, komen toch organismen voor die zich aan de lokale omstandigheden hebben aangepast. Dankzij unieke eigenschappen gedijen sommige soorten prima in ijswater, in zoute meren of zure vulkanische modderpoelen en zelfs zeer dicht bij radioactieve bronnen. Extremofiele microben zijn in staat om onder extreme condities energie te halen uit onder meer zwavel, waterstof, methaan en ammonium; verbindingen die een belangrijke rol spelen in de elementencycli op aarde. Hierdoor

hebben extremofielen allerlei potentiële toepassingen, van rookgas ontzwavelen tot afvalwater

zuiveren.

U heeft geen toegang tot deze editie. U dient in te loggen om deze editie online te lezen.

De feed werd niet gevonden.

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

 

Losse nummers zijn vanaf

€ 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift.

 

 

 

 

 


 

Abonneren >>

 

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.