Explosieven

Explosieven
Materialen met impact

Sinds de uitvinding van het buskruit is er voortdurend gezocht naar nieuwe, krachtigere explosieven voor mijnbouw, raketlanceringen en civiele en militaire toepassingen. Een ideaal explosief is niet alleen heel krachtig, maar ook ongevoelig voor schokken, warmte en wrijving, goed te verwerken in allerlei toepassingen en mengbaar met andere chemische stoffen die de houdbaarheid verhogen of het schokongevoelig maken. De bijzondere kracht van een explosief komt door een heel snelle ontleding en verbranding van het materiaal. Zo snel dat er een schokgolf ontstaat die alles in de omgeving wegvaagt. Die explosieve verbranding is mogelijk omdat de benodigde zuurstof, vaak in de vorm van reactieve nitrogroepen, al in het molecuul aanwezig is.

U heeft geen toegang tot deze editie. U dient in te loggen om deze editie online te lezen.

De feed werd niet gevonden.

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

 

Losse nummers zijn vanaf

€ 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift.

 

 

 

 

 


 

Abonneren >>

 

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.