Ebola

Ebola
Ebola is een van de dodelijkste virussen op aarde. Het verschuilt zich diep in de Afrikaanse regenwouden in vleermuizen en apen. Uitbraken zijn gelukkig zeldzaam en met snelle isolatie kan een epidemie worden voorkomen, maar dat lukte niet in 2014-2015 in West-Afrika. Voor het eerst bereikte ebola dichtbevolkte stedelijke gebieden. En wereldwijd vreesde mensen dat het virus ook hen kon bereiken. Er vielen meer dan elfduizend doden, want medicijnen tegen ebola zijn er niet. Iets minder dan de helft van alle patiënten in West-Afrika overleed. Overlevenden noemen de ziekte ‘ondraaglijk’. Ebola gaat gepaard met hoge koorts, heftige diarree, braken, desoriëntatie en soms bloedingen. Tijdens het staartje van de epidemie van 2014-2015 zijn experimentele vaccins en geneesmiddelen getest. De vaccins lijken effectief, wat bij volgende uitbraken een belangrijk hulpmiddel kan zijn. Maar een snellere, betrouwbare ebolatest is nog altijd erg welkom, net als een echt effectief geneesmiddel.
U heeft geen toegang tot deze editie. U dient in te loggen om deze editie online te lezen.

De feed werd niet gevonden.

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

 

Losse nummers zijn vanaf

€ 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift.

 

 

 

 

 


 

Abonneren >>

 

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.